VRÆL! HULK SNØFT!
Så er jeg officielt tudefjæs! Jeg skal aflevere opgave på mandag klokken 12.00… Og jeg har ikke skrevet specielt meget! VRÆL!

Jeg sidder i øjeblikket og kæmper med randmoræner… Der er forskellige udgaver af fortolkningen af hvordan de opstod, og det skal jeg så skrive om! Men man skal jo lige forstå det først!

Jeg læste en anden opgave om istidslandskaber, og personen som havde skrevet det, havde valgt at fortælle at der var forskel på det som glecherne dannede ved kanten og lige ved kanten… Jeg kan nu ikke se den store forskel!

Det helt store problem er jo, at uanset hvor meget jeg læser de to forskellige opfattelser af fænomenet, så ved jeg ikke hvilken jeg skal tro på! Det havde været noget nemmere hvis man bare kunne stille hovedet ud af vinduet, og tjekke!

Men på den anden side ville her så være pisse koldt! Og ikke specielt fedt at bo! Pyt med det, så! Jeg tror alligevel at der komme en istid inden for de næste 60-80 år. Altså ikke sådan fra den ene dag til den anden. Men at den begynder inden for den nærmeste fremtid!

Jeg kan da godt begrunde hvorfor:

Grunden til det rimeligt varme klime i vores del af verden, er jo golfstrømmen. Det er den herlige lune strøm som bliver sendt her op fra de varme lande. Det varme vand ryger op, og rigtigt meget af det løber op mellem Canada og Grønland. Når vandet kommer derop bliver det kølet ned. Og når det meget saltholdige vand bliver koldt, synker det til bunds. Det er ret smart! For nu transporteres dette kolde vand langs havbunden, og det ryger helt om i Stillehavet! Her bliver det varmet op, stiger til overfladen, flyder ned gennem Det indiske Ocean, syd om Afrika og tilbage og bliver så til Goldstrømmen igen!! Det kører hele tiden!

Dette fænomen kan stopppe hvis: For meget is smelte, så vandet ikke er salt nok, for så synker det ikke lige så nemt!

Det mener mange forskere skete ved slutningen af sidste istid! Altså at det blev så varmt at isen smeltede, og derfor stoppede vandets bevægelser, og det blev koldt igen! Derfor er udgangen af sidste istid meget turbolent! Det skrifter fra meget varmt til pludselige kuldeperioder!

Men man mener også at det var fordi vandet holdt om med at tage den tur rundt at istiden startede.

Det vil altså sige at istiden kan starte hvis det bliver for varmt! For bliver det varmt smelte meget af indlandsisen, som så fortynder havvandet, som så ikke synker, som så ikke ryger til Stillehavet for at blive varmet op, som så ikke bliver til Golfstrømmen, som så ikke varmer meget af den nordlige halvkugle op mere, som så fryser! Og: tada! Istid!

Fik i den?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.